ירושה

ירושה


חוק הירושה, תשכ"ה-1965 קובע מיהם יורשיו של אדם, מה סדר העדיפויות ביניהם, מהן הצורות השונות לצוואה, מה התוקף של צוואה ומהי צוואה בלתי חוקית. כמו כן, זה החוק שמבסס את התנאים לקבלת מזונות מתוך העיזבון – כמו גם את ההגדרות בנושא צו ירושה וצו קיום צוואה. 

באופן עקרוני, החוק בישראל קובע שעם מותו של אדם אמורים כל הנכסים שלו לעבור ליורשיו. הנכסים מכונים עיזבון והבעלות עליהם מועברת ליורשים על פי דין, שנקבעים כאמור לפי הכללים של חוק הירושה. 


מה משמעות הירושה?

המושג יורשים על פי דין רלוונטי כאשר אדם שנפטר לא מותיר אחריו צוואה. כל עוד יש צוואה חוקית, היא מקבלת עדיפות על פני כללי חוק הירושה. אבל אם אין צוואה, היורשים לפי דין הם בני המשפחה שהנפטר הותיר אחריו, לפי סדר הקרבה המשפחתית. 

חשוב לדעת שבדיני הירושה, קרבת הדם היא זו שקובעת ואין חשיבות לשאלה האם הורי הילד נשואים זה לזה. כמו כן, נכסים של נפטר שלא נותרו לו בני משפחה עוברים לבעלות המדינה. כמו כן, הכללים לא מבדילים בין גברים לנשים או בין ילדים מנישואין ומחוץ לנישואין.


מהו סדר היורשים הקבוע בחוק?

זכויות ירושה על פי הדין בישראל קובעות את סדר היורשים בצורה ברורה יחסית. ראשית, היורשים הם בני הזוג של היורש בעת מותו והם מקבלים את המטלטלין הנמצאים בבית, את כלי הרכב וכן חלק מהעיזבון. שנית, מחלקים את סדרי העדיפויות לפי ראשי האב אליהם משתייכים בני המשפחה.

ראשי האב מחולקים לפי סדר הזכייה על פי דין. כך לדוגמא ילדי המוריש או הנכדים שלו קודמים להורי המוריש ואחים שלו, בעוד הורי המוריש ואחיו קודמים לסבים ולבני הדודים. בכל מקרה, לא עוברים הלאה לראש האב הבא אם יש עדיין יורשים בראש האב שלפניו. בתוך כל ראש אב, סדר העדיפויות הוא שקודם מקבל את הירושה ההורה ורק אם הוא נפטר מעבירים את העיזבון לצאצאים. 


המשפחה בסכסוך בגלל הירושה? יש מי שיעזור לך

משפחות שלמות מגיעות למצב של סכסוך בגלל ירושות. עוד לפני העניין של הכסף, צריך להבין את המשמעות הרגשית של צוואות וירושות, או את ההרגשה של הילדים כאשר ההורים הולכים לעולמם. כל זה יחד מתלקח עד כדי אחים שלא מדברים זה עם זה, אחיות שלא מגיעות לבקר ובני דודים שלא נפגשים.

במילים אחרות, לא כדאי לריב בגלל כסף - ואפשר בכל רגע נתון להגיע אל משרד אריאל אורן עורכי דין, שיודע לפתור בעיות וסכסוכים כאלה. אין צורך להסתכסך ולסבול לאורך כל החיים, נסיוני מלמד אותי שאין סכסוך ירושות שלא ניתן לפתור. 

הניסיון שלי מלמד שעם קצת יצירתיות ועם המון היכרות עם לשון החוק, ניתן להגיע אל עמק השווה. אז גם אם במשפחה שלך כבר יש סכסוך בגלל הירושה, כדאי לפנות אליי ולקבל עזרה רלוונטית. 

נשמח לשמוע ממך


Share by: